Over ons

Leuk dat je onze website bezoekt.

Met deze site willen we onze Rhodesian Ridgebacks laten zien met foto’s.

Wilt u weten of er puppies zijn, kijk dan bij pups of neem contact met ons.

Wie we zijn!

Wij zijn Nelleke en Marcel en wonen in het mooie Limburgse België. Al jaren zijn we echte honden liefhebbers. Marcel deed voor zijn werk honden training. We hadden eerst Deense doggen, prachtig mooi ras waar we ook shows mee gelopen hebben. Jammer genoeg hadden we veel pech met het ras en besloten bij de laatste om even te stoppen.

Onze dochter had toen twee Maltezer Leeuwtjes en er kwam een nestje met pups. Daar hebben we er twee van genomen Iris en Timmy. Iris is 10 jaar geworden. Toen Tim ouder begon te worden hadden we het er soms over, gaan we nog als hij er niet meer is nog een hond doen. Tja een leven zonder is voor ons ondenkbaar.

Af en toe maar wat snuffelen op het Internet en we kwamen allebei bij de Rhodesian Ridgeback uit. Timmy is bijna 15 jaar geworden en was een geweldige vriend. Na een tijdje besloten we om eens rond te kijken voor een Rhodesian Ridgeback. We zijn verschillende honden shows gaan bezoeken om zo met fokkers van de Rhodesian Ridgeback te kunnen praten over het ras.

Na goed nagedacht te hebben kochten we bij een goede fokker onze eerste Ridgeback. Een reu en hebben hem Kibo (Afrikaans voor wijs) als naam gegeven. Kibo is een mooie reu met een super sociaal karakter.

Anderhalf jaar later hebben we nog een puppy erbij gehaald een teefje. Deze hebben we de naam Rani (dat betekent koningin) gegeven.

Een Ridgeback is veel plezier, liefde en ondeugd in huis halen. Een Ridgeback in huis en je wilt nooit meer anders daarom hebben we nu drie :).

Het karakter van dit ras, is vaak voor beginnende liefhebbers die een Ridgeback willen aanschaffen moeilijk. Je hebt veel geduld nodig en vooral consequent zijn is de boodschap. Klik hier voor het karakter Rhodesian Ridgeback.

Wil je graag meer weten van dit fantastische ras, stuur ons dan gerust een berichtje via de contact pagina, want we vertellen graag over hen.

Nelleke en Marcel Kibo Rani en Katniss

© 2017 - 2024 Rhodesian Ridgeback kennel NeKiMa - België  

Ridgeback kennel Nekima