Pup eigenaars

Welkom op deze pagina. Hier leest u de verhaaltjes van de nieuwe eigenaren met de Rhodesian ridgeback pup van onze kennel Nekima.

Ook hier wensen wij jullie veel lees plezier.

 

“ Wij zijn Gwendy, Kurt, Anouk en Arne uit Nieuwpoort. We hebben 12 jaar lang 2 weimaraners gehad en nu sinds een jaar of 3 enkel nog een dwergteckeltje.
Toch begon het opnieuw te kriebelen voor een ‘iets’ grotere huisgenoot.
Onze eerste gedacht ging uit naar een Viszla maar toen is via een kennis voor het eerst de naam Ridgeback gevallen.
Na veel inlezen en opzoekwerk en eens toevallig een Nekima Ridgeback tegen het lijf te lopen hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en gebeld naar Marcel voor wat verdere info.
Kort daarna mochten we eens langsgaan voor een verder gesprek met hen. Toen we aankwamen werden we verwelkomd door Rani & Kibo. We waren bijna letterlijk van onze sokken geblazen door deze 2 prachtige honden.😄
Ook door Marcel & Nelleke werden we met open armen ontvangen. Het gevoel van op sollicitatiegesprek te gaan was al direct verdwenen.😊
We kregen alle info en konden alle vragen stellen die we wilden en de pot verse goulashsoep stond ook klaar.☺️
Toen beslist werd dat we in aanmerking kwamen voor een pupseltje moesten we wel nog bijna een jaar wachten….
Op 6/10/2020 werd dan een nestje van 13! pups geboren.
Al gauw mochten we eens op puppybezoek gaan naar deze kleine sloebers. We hebben zo enkele bezoekjes gedaan en het was super om ze telkens te zien veranderen. Bij de laatste bezoekjes mochten we zelfs al eens helpen met het voeren..geen overbodige luxe een paar extra handen zo bleek…wat een ervaring!😅
Op 3/12/2020 zijn we dan huiswaarts gekeerd met een RR teefje die de naam Runa kreeg.
Intussen is Runa bijna 6 maand oud en hebben we al een zeer lieve, sociale, zachte en speelse kameraad erbij😍. Ook voor onze teckel een ideale speelkameraad ondanks het verschil in omvang😂
Ook bij Marcel & Nelleke kunnen we steeds direct voor raad en daad en vanalles en nog wat!
Dus voor de mensen die dit lezen…en nog twijfelen…niet doen!😉

Vele groetjes,
Gwendy, Kurt, Anouk, Arne”

 

Wij kwamen bij Nekima terecht nadat we onze eerste ridgeback op 3,5 jaar hebben moeten laten inslapen wegens een agressieve bottumor. Marcel en Nelleke ontvangen je met een open hart én veel koekjes en koffie, je kan je niet anders dan welkom voelen! Na onze eerste kennismaking waren we er dan ook van overtuigd dat onze zoektocht even snel eindigde als hij begonnen was: wij wilden graag een Nekima-pup. Toen Marcel ons opbelde met het nieuws dat Rani niet drachtig bleek te zijn, hebben wij geen moment getwijfeld om te wachten tot de volgende loopsheid. En of we werden beloond voor dat geduld! Ondertussen zijn we de trotse eigenaars van Tama, ons juweeltje. Via de camera konden wij de geboorte vanop een afstand mee volgen en ook via Messenger werden we up to date gehouden van de ‘tussenstand’ tussen het aantal teefjes en reutjes. Ondanks de Corona-toestand hebben we heel veel (virtueel) contact gehad en hebben we toch kennis kunnen maken met al de pups.

Bij Marcel en Nelleke, koop je niet gewoon een pup, je bent er niet ‘zomaar’ een kandidaat-koper. Ze sluiten je in hun hart en staan je met raad én daad bij. Via persoonlijkheidstesten worden de pups aan hun nieuwe eigenaars gekoppeld, hetgeen in onze ogen een enorme meerwaarde is. Zo legt Tama de perfecte mix van enthousiasme en voorzichtigheid aan de dag naar ons zoontje toe; we kijken er enorm naar uit om hun samen te zien opgroeien! Maar ook nadat je dat 8-weken oude pupseltje mee naar huis neemt, kan je met al je vragen bij hun terecht en staat hun deur altijd open. Bovendien is het moeilijk om te weerstaan aan de prachtige hals- en leibanden die Nelleke weet te maken, één voor één pareltjes!

 
“Na het vele lezen op internet wisten we het zeker, ons ras dat moest en zou de Rhodesian Ridgeback zijn.
Het volgen van een Facebook-post bracht ons in contact met Marcel en Nelleke.
Ons eerste telefoontje was er alvast eentje om nooit te vergeten, daar stonden we dan in het midden van de Colruyt.
Wat keken we uit naar onze eerste kennismaking. De klik, die voelde we al langs de telefoon, ons eerste bezoek bevestigde dit eens zo hard. Daar stond onze naam dan geschreven op de beruchte lijst. Tot op de dag van vandaag werd er over niets anders gepraat.
Wat was het hierna nog spannend, een rollercoaster aan emoties dat is het minst wat je kan zeggen. Geluk dat hebben we zeker en vast gehad en gelukkig dat zijn we nog steeds iedere dag! Een plekje in ons hart dat hebben Marcel en Nelleke voor eeuwig maar de grootste plek die is toch weggelegd voor onze Ridgeback, liefste Bo.❤ “

THYGO

Als jullie ons verhaal van Runa gelezen hebben, weten jullie waarom wij absoluut een broertje voor Runa erbij wilde. Deze honden zijn gewoonweg fantastisch, 2 jaar hebben wij op Thygo gewacht, wat ben ik blij dat we zijn blijven wachten, ook hij is een geweldige reu. 6 oktober 2020, was het weer zover Rani had weer prachtige pups op de wereld gebracht. Door corona was het puppybezoek moeilijk, maar toch konden wij de pups zien, er hing een camera boven de werpkist, ja iedere eigenaar kon de pups zien opgroeien, spelen, razen, ravotten, na afspraak mochten we een kort bezoekje brengen, aan deze kleine wondertjes. 27 november 2020 was het dan zover, Thygo mocht mee naar huis, weer dat dubbele gevoel, blij dat het eindelijk zover was, emotioneel dat we weer afscheid moesten nemen. Thygo is een flinke jongen, de introductie thuis met Runa verliep vlekkeloos, door de raad van Marcel. Maar eens jullie dit ras kennen, en hun de juiste opvoeding geeft, kun je niet anders dan er verliefd op worden. Nu is Thygo ondertussen een half jaar, ik heb er nog geen enkele seconde spijt van dat wij voor een 2e Rhodesian Ridgeback zijn gegaan, ga iedere dag met deze 2 prachtige vrienden wandelen, je ziet de mensen kijken, als ze al fietsend naast ons doorrijden hoor je hun zeggen, amai, wat een prachtige honden. Thygo heeft wat streken, maar dat heeft ook zijn charmes. Vogels vangen vinden ze zo fijn, alleen begrijpen ze niet dat de vogels telkens winnen :-). Runa heeft nu eindelijk haar speelkameraadje, ze rennen samen, ravotten samen, steken af en toe kattenkwaad uit, spelen samen, gaan samen mee op uitstap. Het is zo fijn om deze 2 te zien opgroeien, wij houden ontzettend veel van deze lieverds.

Nelleke en Marcel, wij zijn jullie zo ontzettend dankbaar, voor onze prachtige Runa Thygo, ons geluk kan niet meer op. Rani is een geweldige moeder, ze heeft lieve sociale, mooie pups geworpen.

Nelleke, Marcel, Rani, Kibo, en kleine Katniss jullie zitten voor altijd in ons hart.

RUNA

In 2017 zijn wij op zoek gegaan naar een Rhodesian Ridgeback,wij kwamen uit bij Ridgeback kennel Nekima. Dus maakte we een afspraak om langs te gaan. Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. We kwamen aan en onmiddellijk stonden Kibo en Rani aan de poort. Wat zijn het toch prachtige honden. Nelleke en Marcel, wat was het een warm ontvangst, je voelde het onmiddellijk, dit zijn mensen met een gouden hart, mensen met een hart voor mens en dier. Na wat praten, hoe ze het doen met de honden, nestjes, pups, de opvoeding van de honden…. Wij wisten het, hier willen wij een pup kopen. Want alles klopte perfect. Rani was niet drachtig, dus moesten we wachten, een jaar hebben wij gewacht, want Rani had net in april een nestje gehad, en ze kreeg rust.

16 mei 2018 was het dan zover, de pups waren geboren. 8 weken lang mochten wij, iedere zaterdag- en zondagnamiddag, op puppy bezoek gaan. Dan mochten wij naar de die kleine wondertjes gaan kijken, naarmate ze groter werden, mochten we ze vasthouden, buiten in de ren met ze spelen….. Helemaal verliefd, en vol ongeduld wachtend op de dag dat wij haar mochten halen. Runa kwam in ons gezin op 15 juli 2018, hoe leuk was dat, zo een kleine lieve pup. De kleinkinderen waren ook meteen verliefd op ons mooie meisje. Runa doet het dan ook super goed met de kleinkinderen. Marcel gaf ons alle nodige nuttige informatie, die wij dan ook strikt opvolgde, al was dat soms wel niet altijd even gemakkelijk, maar de raad en het aanhouden ervan heeft geloond. Runa groeide op, braaf, sociaal, mooi, gewoonweg geweldig. Wij gaan dagelijks met haar wandelen, gaan met haar op hotel, op restaurant, wij nemen haar overal mee naartoe. Mensen spreken ons aan tijdens het wandelen, wat een prachtige teef hebben jullie, ze ziet er zo adeldijk uit. Wij zijn zo trots op onze Runa, dus hebben er niet lang over moeten nadenken, al heel snel belde wij naar Nelleke en Marcel, en zeiden, zet ons a.u.b. maar terug op de lijst, wij willen nog een broertje voor Runa. Ik kan eigenlijk iedereen deze kennel aanbevelen, prachtige honden, prachtige mensen,

Het was het wachten meer dan waard, Runa was 2,5 jaar toen haar broertje geboren werd, dat verhaal kan je lezen bij Thygo.

Mona

Al verschillende jaren zijn we enorm fan van het ras, maar door ons drukke leven paste daar nog geen hond bij. In januari 2017 vonden we het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na lang nadenken en ons superveel bevraagd te hebben konden we zeggen dat we er klaar voor waren! We gingen op zoek naar het gepaste nestje. Bij 4 nestjes zijn we op bezoek geweest maar we hadden al vrij snel door waar ons hart lag. Ons eerste bezoek bij Nelleke en Marcel herinner ik mij nog alsof het gisteren was. We werden heel hartelijk ontvangen en konden er terecht met al onze 100 vragen. Rani was op dat moment net drachtig en beiden waren we helemaal verliefd op Rani en Kibo. Na ons vertrek terug naar huis hebben we nog vaak tegen elkaar gezegd wat een prachtige honden Nelleke en Marcel hebben. Enkele weken later hebben we ook papa Chandak van Ilona mogen ontmoeten met een leuke wandeling. Na die ontmoeting waren we helemaal verkocht. Wij hadden ons nestje gevonden! Elke dag hebben wij in spanning meegeleefd voor de geboorte van de puppy’s.

© 2017 - 2024 Rhodesian Ridgeback kennel NeKiMa - België  

Ridgeback kennel Nekima